Let op! Onze Mama Care laat deze dagen langer op zich wachten

shop

Mama, eet jezelf blij

Als je merkt dat je steeds minder vaak je vrolijke zelf bent, je doffer voelt en moeilijker enthousiast wordt dan ligt dat niet alleen aan de buitenwereld. Er is heel veel winst te behalen door te letten op wat je in je mond stopt. Het moederschap gaat namelijk vaak gepaard met stemmingswisselingen en soms herken je jezelf niet eens terug. Maar wist je dat je stemming wordt beïnvloed door de voedingsstoffen die je binnenkrijgt?

‘I guarantee you that if you improve your food, you will improve your mental health’

Dr. Leslie Korn

Fysieke gezondheid is mentale gezondheid

Je lichaam en je hoofd zijn intiem met elkaar verbonden, ze beïnvloeden elkaar, het is een constante wisselwerking. Dit kan goed uitpakken, maar soms is het ook een negatieve connectie. De uiting van somberheid, neerslachtigheid, boze uitspattingen en gepieker vinden niet alleen plaats tussen je oren. Stemmingswisselingen zijn ook een uiting van de chemie die in je lichaam verstoord is wat leidt tot hormonale disbalansen. Daarom is het zo belangrijk dat je jouw reserves met voedingsstoffen aanvult wanneer je hier last van hebt.

Stemmingswisselingen

Voeding en stemmingswisselingen

Vaak voelt het wanneer je jouw emoties niet in de hand hebt alsof het buiten jou om gebeurt en je er geen grip op hebt. Maar er zijn een aantal essentiële pijlers die eraan bijdragen dat wat we eten zo’n grote rol speelt. Als je daarmee rekening houdt, kun je met je vork en mes beslissingen nemen, die ervoor zorgen dat jij je blij eet.

Biobeschikbaarheid

Dit is een mooi woord voor al het goede uit je voeding kunnen halen. Natuurlijk is het een probleem als je jezelf alleen maar vult. Dat doe je als je voedingspatroon met name bestaat uit gebak, chips, repen chocolade, koffie, alcohol en frisdrank. Maar ook wanneer je gezondere keuzes maakt en je lichaam niet in staat is om deze voedingsstoffen goed te absorberen, krijg je tekorten aan nutriënten. En dit voel je aan de energie die je niet hebt en je hersenen missen dan de bouwstenen om voldoende ‘goed gevoel’ stoffen (neurotransmitters) te maken. Hallo, stemmingswisselingen. Dus wat je ook kiest qua voeding, je wil ervoor zorgen dat je let op voeding wat zoveel mogelijk onbewerkt is. Hoe meer processen en toevoegingen er aan te pas zijn gekomen, hoe minder gezond.

Femmegetic Punt

Rijke voedingsbronnen

Het laatste woord over een perfect voedingspatroon is nog niet gezegd. En omdat iedereen zo anders is, zal die dag ook niet komen waarschijnlijk. Maar als je om je heen kijkt dan zie je dat ‘gezonde’ voeding niet persé altijd goed is voor je stemming. Het gaat dan om de vele bewerkingen die voedingsmiddelen ondergaan zoals 0% vet, suikervrij, ontbijtproducten met heel veel toevoegingen, vleesvervangers vol smaakstoffen ed. Deze bewerkte voedingsmiddelen hebben effect op onze neurotransmitters. Voor je brein is het alsof er teveel prikkels binnenkomen en dat heeft een effect op je stemming.

Bloedsuikerspiegel balanceren voor je stemmingswisselingen

Wanneer je last hebt van suiker ‘dips’ gaat dit vaak gepaard met irritatie, een kort lontje en minder concentratievermogen. Dat gebeurt, omdat je hersenen geen energie hebben. Door de bloedsuikerschommelingen gaat er te weinig brandstof naar je hersenen die dan geen neurotransmitters kunnen maken. Problemen met je bloedsuikerspiegel ontstaan al snel wanneer je slecht slaapt of last hebt van teveel stress. Meer lezen over je bloedsuikerspiegel doe je hier.

Femmegetic Postnatale Depletie Ebook
In het gratis ebook over Postnatale Depletie krijg je advies om je snel weer beter te voelen

Website made by Pixxels